Röviden? Az álmaink alapján!

Miért kell erről beszélni? Csak azért, hogy mondjuk Japánban ne fagyj meg, mert olcsó a repjegy! Szóval nem mindegy, hogyan választod ki az utazást.

Hosszabban:

  1. Ár alapján, mindenkinek van egy büdzséje, ez nem kérdés, úgy gondolom a legtöbb esetben ez a legfontosabb szempont. Ha Te szervezed, akkor az összes közlekedési eszközt számold bele, nem elég a repjegy, mert ott még be kell jutni a városba, városok között közlekedni stb. Ennek utána lehet nézni, nem nagy dolog, viszont növeli az árat.
  2. Álmok alapján, hova akarsz eljutni, ez sem egy nagy dolog, csinálj egy bakancslistát és indulás.
  3. Időjárás, bizony! Én voltam már Japánban úgy, hogy január elején és durván hideg volt, meg kell nézni a célpont időjárását és körülményeit, pl. rendeznek-e ott valami sporteseményt. Mint most Tokióban, ez mind emeli az árakat. Miért érdekes ez a Japán példának? Csak mert ott spórolásból, zöld okokból, a bolygó miatt, kitudja, de minden kézszárító hideg. Vagyis ha kint van 2-3 fok, bemész egy kellemes kávéra, teára, felmelegedsz picit, aztán jön a „hideg-zuhany” újra, kezdésnek a wc-ben, a hideg kézszárítóval.  Ugyanez érvényes a melegre is, voltam én már Qatarban, Dubaiban úgy, hogy a repülő beszállásnál hideg párát nyomtak a repülőben, hogy a nyitott ajtón keresztül bejövő melegtől ne forduljunk fel.
  4. Lehetőség, konferencia, barátok, üzlettársak vagy csak olcsó utazás, lássuk meg a lehetőséget és induljunk!
  5. Háborús helyzet, ez még a bakancslistához csatlakozik, sajnos vannak országok amik a szélén állnak egy háborúnak, polgárháborúnak vagy egyéb konfliktusoknak és sajnos ha rajta van a listán, előbb kell meglátogatni, mert aztán már nem lesz rá lehetőség.
  6. Előző lista, én minden országban csinálok egy listát, mi az amit nem néztem meg, például most éppen nagyon vonz megint Japán, mert csak Tokióra van egy 10-20 darabos listám, amit még nem néztem meg.